Tapasy
Tapas na ciepło
GAMBAS EN PANKO DE SÉSAMO CON SALSA DE ALMENDRAS
Krewetki w sezamowym panko z salsą migdałową
GAMBAS EN ACEITE DE JALAPEÑO
Krewetki królewskie w oliwie jalapeño z płatkami czosnku, pieczywem
GAMBAS AL VINO BLANCO
Krewetki tygrysie w białym winie z pieczonym chorizo, pieczywem czosnkowym
REBANADAS DE CARNE
Plastry wołowiny na ostro z warzywami i pieczywem czosnkowym
CALAMARES PATAGÓNICOS AL HORNO CON MOZZARELLA
Kalmary patagońskie pieczone z mozzarellą w sosie romesco, pieczywem czosnkowym
JAMÓN SERRANO AL HORNO
Pieczona szynka Serrano faszerowana fetą i marynowaną papryką, pieczywem czosnkowym
PATATA AL HORNO CON SALSA DE CHORIZO
Pieczony ziemniak z salsą chorizo, parmezanem, rukolą i yogurtem bazyliowym
CALAMARES PATAGÓNICOS EN PANKO
Kalmary patagońskie w panko z sosem aioli
CROQUETAS DE JAMÓN SERRANO
Krokiety beszamelowe z pieczoną szynką serrano
Tapas na zimno
RODAJAS DE ATÚN ROSADO
Plastry różowego tuńczyka z rukolą, parmezanem, pomidorem i oliwą rozmarynową z płatkami czosnku, pieczywem czosnkowym
Tartar de ternera
Tatar wołowy z majonezem chipotle, marynowaną papryką i pieczywem czosnkowym
Carpaccio de carne
Carpaccio wołowe z marynatą z cebuli, chipsem z ciasta filo, pomidorem, kaparem, rukolą i parmezanem, pieczywem czosnkowym
UNA TABLA DE JAMÓN SERRANO
Deska szynki serrano z pieczywem czosnkowym
EMPANADAS DE LEVADURA RELLENAS DE MOZZARELLA
Pierożki drożdżowe faszerowane mozzarellą, pieczone w pomidorach i parmezanie
RODAJAS DE BERENJENA AL HORNO
Plastry bakłażana faszerowane mozzarellą, pomidorem, salsą pomidorową, pieczone w parmezanie z dipem bazyliowym
MOUSSE DE BERENJENAS Y APIO AL HORNO
Mus z pieczonego bakłażana i selera, orzechem włoskim, cebulką balsamiczną i granatem w parmezanowym cieście filo, pieczywo
FILETE DE CALABAZA CON CHUTNEY DE CEBOLLA MORADA
Stek z dyni piżmowej z chutney z cebuli czerwonej, kruszonką pistacjową, sosem serowym z Gorgonzoli i pieczywem czosnkowym
CHILES JALAPEÑO
Papryczki jalapeño w chrupkiej panierce faszerowane serem cheddar
PATATAS BRAVAS
Ziemniaczki opiekane z salsą pomidorową
PIMIENTOS DE PADRÓN AL HORNO
Pieczone papryczki padrón z solą morską
ACEITUNAS EN ESCABECHE
Oliwki po andaluzyjsku
Selekcja mieszanych tapasów
Dania dla 2 osób
TAPAS BARCELONA
Pierogi z kurczakiem curry / pierogi faszerowane szpinakiem / pieczona szynka serrano faszerowana fetą / grzanka z salsą chorizo / krążki cebulowe / chimichangi faszerowane mieloną wołowiną / ziemniaczki kanaryjskie / papryczki padrón z solą morską / łosoś w sezamie / quesadillas z grillowanym kurczakiem / sos aioli
TAPAS MADRYT
Krewetki w mango – jalapeño / pinchos z tatarem z łososia / kalmary patagońskie w pomidorach / krewetki w sezamowym panko / krążki kalmara / pieczony łosoś / małże nowozelandzkie w pomidorach / sos aioli
TAPAS SEVILLA
Tatar wołowy / mus z pieczonych pomidorów / plastry szynki serrano / plastry hiszpańskiej fuety / oliwki marynowane / ser marynowany w ziołach / pieczywo czosnkowe / parmezan / pasta z wędzonego łososia / sery hiszpańskie
TAPAS WALENCJA
Grillowany kurczak/ grillowany rostbef / pierożki drożdżowe z szarpaną wołowiną / chorizo z serem cheddar w pszennej tortilli / pieczona szynka serrano faszerowana fetą / kurczak w panko faszerowany serem cheddar / frytki z batata / krążki cebulowe / mix sałat / sos mayo
Zupy
Sopa de pescado
Bulion rybny z koprem, mix owoców morza, julienne z marchwi i słodką śmietanką, pieczywem czosnkowym
SOPA GALICIA
Chorizo / pomidory / pieczona marchew / soczewica / wołowina / papryka / yogurt bazyliowy / ciasto filo / parmezan / czosnek
La sopa del dia
Propozycja zupy dnia
Sałaty
SAŁATKA Z KREWETKAMI I CYKORIĄ / ENSALADA DE GAMBAS
Krewetki w oliwie rozmarynowej / dresing miodowo-koprowy / cykoria / płatki czosnku / pomidor wiśniowy / melon / orzechy nerkowca / świeży ogórek / świeży szpinak / pieczywo czosnkowe
piramida z bakłaŻana i koziego sera / Pirámide de berejena y queso de cabra
Pieczony kozi ser / pieczony bakłażan / plastry pomidora / rukola / redukcja balsamiczna z orzechami włoskimi i rodzynkami / pieczywo czosnkowe
SAŁATA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM / ENSALADA CON POLLO A LA PARRILLA
Sałata rzymska / grillowana pierś z kurczaka / pieczona szynka serrano / plastry parmezanu / pomidor wiśniowy / dressing bazyliowy / pieczywo czosnkowe
Paellas
Paella marinera
Plastry ośmiornicy / mule / krewetki / kalmary / groszek zielony / pieczony por / pomidor / ryż
Paella mixta
Grillowana wołowina / krewetki / seler naciowy / papryka / cukinia / papryczka jalapeño / pomidor / ryż
Paella campera
Grillowana pierś z kurczaka / szynka serrano / kiełbasa chorizo / groszek zielony / marchew / pomidor / ryż
Makarony własnego wyrobu
PAPPARDELLE CON TERNERA A LA PARRILLA
Pappardelle z plastrami grillowanej wołowiny, kaparami, papryką, papryczkami jalapeño, zielonymi oliwkami i plastrami parmezanu
espaguetis de limón con gambas
Spaghetti cytrynowe z krewetkami w białym winie, pestkami dyni, pomidorem i plastrami parmezanu
Szaszłyki
Pinchos z salsą pomidorową, parmezanem, rukolą i...
OŚMIORNICĄ
GRILLOWANą WOŁOWINą
KASZANKą Z BURGOS I KOZIM SEREM
SZYNKą SERRANO
Dania główne
PECHUGA DE POLLO A LA PLANCHA
Pieczona pierś z kurczaka (190 gr) z puree ziemniaczanym, rozmarynowym demi-glace, pieczarkami brunatnymi i chipsem z pasternaka, mix sałat
HAMBURGESA CON CARNE DESMENUZADA
Burger z szarpaną wołowiną (200 gr) w sosie bbq, brioche maślaną, serem cheddar, krążkiem cebulowym, domowym colesławem i frytkami
Stek de rostbef
Stek z rostbefu wołowego (250 gr) z ziemniakami w truflach, sosem chimichurri, chipsem z szynki serrano i ciasta filo, mixem sałat
FILETE DE SALMÓN SOBRE RISOTTO DE CALABAZA
Stek z łososia (190 gr) na risotto dyniowym z pieczonym batatem, szpinakiem baby, pudrem z szynki serrano i plastrem parmezanu
LOMO DE BACALAO DEL ATLÁNTICO
Polędwica z dorsza atlantyckiego (190 gr) na puree z pietruszki, brokułem chińskim, kruszonką ziołową i salsą Vierge
Desery
TARTA DE QUESO VASCA
Sernik baskijski z musem z malin i kruszonką orzechową
MERENGUE FRANCÉS CON CREMA DE VAINILLA
Beza francuska z kremem waniliowym i musem z malin
Hojaldre de crema
Ptyś pistacjowy z kremem zabajonym i lodami czekoladowymi